Work in progress… Ecologisch tuinarchitect

Ik ben hoe langer hoe meer met tuinieren bezig. Maar wel alles met een ecologisch sausje. Dat is nu eenmaal mijn tweede natuur. Tot zover heb ik alleen kleine projectjes in onze achtertuin uitgevoerd. Afgelopen Paasdagen kon ik dan eindelijk mijn lang gekoesterde wens tot uitvoering brengen; de voortuin op de schop! Maar dat was af in april en ik had de smaak te pakken, dus het was tijd voor nog een grote stap. Studeren!

Start opleiding Ecologisch tuinarchitectuur

In het verleden heb ik een cursus Prairietuinen gevolgd bij Lianne Pot in De Wilp en een cursus Diervriendelijk tuinieren bij het IVN. Maar nu is het tijd voor het echte werk! Afgelopen mei ben ik met een erkende opleiding Ecologisch tuinontwerpen en tuinarchitectuur begonnen. Het is best tijdrovend, maar de moeite meer dan waard. Het is ook de reden voor de stilte na mijn voortvarende start van dit blog.

Inmiddels heb ik mijn eerste modules afgerond en is mijn eerste portfolio opdracht klaar. Momenteel ben ik druk bezig met andere opdrachten. Het ontwerpen met ecologie in het achterhoofd gaat mij door mijn achtergrond denk ik het makkelijkste af. De grootste uitdaging zit hem in het tekenen! Ik heb weliswaar ’tekenen’ als vak gehad op mijn middelbare school, maar het is allemaal ver weggezakt. Maar wat is het leuk om gewoon weer eens te mogen schetsen, en te kleuren e.d. Je gebruikt zulke andere vaardigheden dan ik normaal gesproken in mijn dagelijkse werk gebruik. Dan is het vooral kennis en taalvaardigheid en hoe breng ik iets over. Bij tuinontwerpen is het naast kennis, belangrijk om goed te kunnen visualiseren en hoe krijg ik plaatjes in mijn hoofd op papier? Daarnaast is het heel belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever. En tot slot is het niet alleen ontwerpen voor het mooie plaatje, maar tegelijkertijd ook een waar ecologisch paradijs te ontwikkelen. Zo leuk!

Mocht je advies willen of vragen hebben over een ecologische tuin, stuur dan een mailtje met je vraag naar m_vries@hotmail.com. Wie weet kan ik je helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *