Even voorstellen

Ik ben geboren en getogen in Friesland. In mijn jeugd altijd buiten te vinden en een grote betrokkenheid om de natuur te beschermen. Van dit laatste heb ik mijn beroep gemaakt.

Verder heb ik een grote voorliefde voor Engeland. Heb daar tijdens verschillende studies gewoond. Het afwisselende landschap en de minder aanwezige drang van de Britten om steeds te moderniseren (sorry voor de Brit die dit leest, ik bedoel het positief) heeft bijgedragen aan een grote biodiversiteit. Denk aan de prachtige oude eiken die daar de weilanden domineren. Of de prachtige eeuwenoude gevlochten heggen of stenen muurtjes. Het wandelen op de ‘public footpaths’ en pauzeren met een pint in een ‘cosy pub’ is daar een van mijn favoriete bezigheden. In Engeland is ook mijn interesse gewekt voor de natuurvriendelijke tuinen. De veelal prachtige tuinen bij oude landhuizen herbergen naast exotische planten vaak ook heel ‘wildlife’. Een van mijn favoriete tuiniers is de alom geprezen Monty Don. Die ik uiteraard elke vrijdagavond volg in Gardenersworld op de BBC. Daarnaast is een van mijn favoriete programma’s ‘Garden Rescue’ met de Rich Brothers en Charlie Dimmock.

Wij Nederlanders zijn in het algemeen meer van strak, recht en net en daar heeft de natuur niet altijd baat bij. Ik moet bekennen dat ik ook Nederlands ben in die zin dat ik ook van een bepaalde structuur en overzicht houdt. Gelukkig  hoeft het een het ander niet uit te sluiten.  Inmiddels ben ik gestart om mijn tuin zo groen mogelijk en zo natuurlijk mogelijk in te richten. In mijn eigen stijl. Dat betekent dus ook dat mijn tuin geen wildernis is, of wordt. Meer een georganiseerde natuurlijke tuin, waar plek is voor de natuurlijke flora en fauna en plek om een drankje te drinken met vrienden. Via mijn weblogs wil ik laten zien dat dit mogelijk is. Onder het motto alle kleine beetjes helpen voor een groenere wereld, en stap voor stap.

Mocht je advies willen of vragen hebben over een ecologische tuin, stuur dan een mailtje met je vraag naar m_vries@hotmail.com. Wie weet kan ik je helpen.