Ik doe mee met Brommels op 28 en 29 augustus!

Ik ben één van de, hetzij bescheiden, deelnemers van het Brommelsfestijn op zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus. Brommels is een jaarlijks festijn in de Noardlike Fryske Wâlden dat draait om de bramenpluk. Niet alleen is er vrij bramen plukken in boerenland (volg de paarse vlaggen) maar er zijn ook allerlei leuke randactiviteiten erom heen in de buitenlucht. Het thema van deze tiende editie is ‘Biodiversiteit’ oftewel ‘Natuerlik Ferskaat’.

Op deze dagen stel ik mijn voortuin open ter inspiratie, omdat het past binnen het thema ‘biodiversiteit’. Mijn voortuin is nog vers van de pers en pas in april van dit jaar gerealiseerd. Het doel was het aanleggen van een zogenaamde prairietuin, grassen met vaste planten, die naast dat het heel natuurlijk oogt ook ontzettend veel insect aantrekt. Ook aan de vogels heb ik gedacht in het ontwerp. Na de aanleg, schoten de planten omhoog. Verbazingwekkend hoe snel het in slechts 1 seizoen is gegroeid! Bijna alles heeft gebloeid of staat nog volop te bloeien. Een prairietuin is een echt (na)zomer tuin.

De afgelopen tijd heb ik vele positieve reacties ontvangen van passanten en kreeg ik ook enkele vragen. Zo kwam ik op het idee om met Brommels mee te doen. De voortuin is op deze dagen toegankelijk om te bekijken, ik biedt informatie over de gebruikte beplanting, enkele DIY-ideeën om meer dieren in de tuin te lokken en specifiek informatie over vleermuizen, vleermuiskasten en de “gevelkast” die wij zelf hebben (laten) maken. Het moge duidelijk zijn dat in mijn tuin ‘biodiversiteit’ erg belangrijk is geweest in het ontwerp.

Voor meer informatie: Open tuin villa Sinnestrielen – Brommels! (brommelsfestijn.nl)

Voor meer informatie over de fietsroute die langs mijn tuin langs gaat: Brommelsroute Eastermar en omgeving – Brommels! (brommelsfestijn.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *